Csirkemájsaláta, polentakrutonnal

  • 2016.03.08.
  • 8

Hozzávalók :
- 50 dkg csirkemáj- 2 fej hagyma- 1 gerezd fokhagyma- olaj- só, bors- 1-2 tk. majoránna- 1/2 csokor petrezselyem- kb. 1 ek. mustár- 1 fej saláta ( fejes vagy jégsaláta )- 1-2 db savanykás alma- 15 dkg kukoricadara- 1-2 ek. vaj- 5-8 dkg reszelt sajt ( pl. parmezán, ementáli, gruyére )Elkészítés :
A májat megtisztítom, majd alaposan lemosom, lecsöpögtetem. A salátát megmosom, kicentrifugázom, majd egy nagyobb tálba tépkedem.A polentához 3 dl vizet egy csipet sóval felforralok, amibe beleszórom a darát. Közepes lángon kevergetve hagyom, hogy beszívja a nedvességet, megpuhuljon, beduzzadjon. Ekkor belekeverem a vajat és a reszelt sajtot. Jól átkeverem, majd egy fóliával bélelt tálcára simítom, hogy kb. 1 cm vastag legyen. Hagyom hűlni, megdermedni.Egy serpenyőbe 1-2 ek. olajat hevítek. Megdinsztelem rajta az egyik, félfőre vágott hagymát és a felszeletelt fokhagymát. Rádobom a májat, amit rögtön egy kis borssal, majoránnával, mustárral fűszerezek. Miután szép pirosra sült, megsózom. Tálalásig egy tányérra szedem. A forró serpenyőbe 1 ek. olajat öntök, amin megpirítom a felkockázott polentát.A salátához adom a kicsumázott, felszeletelt almát, és a maradék, vékonyra vágott hagymát. Tányérra szedek belőle, majd a májjal és a polentakrutonnal, petrezselyemmel megszórva tálalom.Mézes-mustáros dressinggel kínálom.Jó étvágyat !