Mézeskalács

  • 2015.12.19.
  • 0

Hozzávalók :
a tésztához- 50 dkg liszt- 10 dkg porcukor- 1,5 dkg szódabikarbóna- 25 dkg méz- 1 ek. mézeskalács fűszerkeverék- 3 ek. víz- 6 dkg margarin- 1 tojásírókához- 1 tojásfehérje- 1 tk. étkezési keményítő- 10
+ 5-10 dkg porcukorElkészítés :
A mézes és a vajat felmelegítem, majd az enyhén felvert tojással és a tészta többi hozzávalójával összegyúrom. Fóliába csomagolom és egy éjszakára a hűtőbe teszem pihenni.Másnap előmelegítem a sütőt.Lisztezett munkafelületen kinyújtom, tetszés szerint kiszaggatom és 190 fokon, sütőpapíros tepsibe rakva 8-10 perc alatt készre sütöm. Hagyom hűlni.Az írókához a tojásfehérjét felverem 10 dkg átszitált porcukorral és a keményítővel, majd fokozatosan hozzáadok a maradék porcukorból annyit, amitől olyan kemény masszát kapok, ami csak nehezen esik, csorog le a habverőről. Habzsákba töltöm és kidíszítem a mézeskalácsokat.Megjegyzés : Ha fogyasztásra szánjuk a mézeskalácsot, akkor 2 dkg szódabikarbónát adjunk a tésztához, attól puhább lesz.A recept
Citromhab
blogjáról származik, ahol sok más isteni receptet találhattok.Jó étvágyat !