Epres túróhab

  • 2015.09.04.
  • 5

Hozzávalók :
4-5 tálkához/pohárhoz- 50 dkg túró- 1 citrom- porcukor- 1 csomag vaníliás cukor- 2,5 - 3 dl tejszín- 20 - 25 dkg eper- menta-
mentás cukorElkészítés :
A citromot langyos, meleg víz alatt megmosom, szárazra törölgetem, majd egy tálkába lereszelem a héját. Az epret egy lábosba rakom, ráfacsarom a citrom levét, majd csak egy kevés porcukrot adok hozzá, ha szükséges, hogy pikáns maradjon az íze. Kis lángon felteszem főni. Mikor lekvár állagúra puhult, félreteszem hűlni.A tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verem.A túrót villával kissé áttöröm. Ízesítem a citromhéjjal, pár levél, finomra vágott mentával, és 1-2 ek. porcukorral. Óvatosan hozzákeverem a tejszín 3/4-ét.Egy tálka, vagy pohár aljára teszek a túróhabból, rácsorgatok az eperből, majd tovább rétegezem a habot az eperrel, amíg el nem fogy. Hűtőben pihentetem tálalásig.Tálaláskor a pohárdesszertet a maradék tejszínhabbal díszítem, megszórva a házi mentás cukorral.Jó étvágyat !