Rózsa briós - muffin

  • 2015.06.02.
  • 1

Hozzávalók :
- 40 dkg liszt- 2,5 dkg friss élesztő- 1,5 dl tej- 4 dkg olvasztott vaj- 2 tojássárga- 6 dkg porcukor- 1 csomag vaníliás cukor- egy csipet só- citromhéjElkészítés :Az élesztőt egy kevés cukorral felfuttatom a langyos tejben, majd a többi hozzávalóval együtt összegyúrom. Letakarva pihentetem, amíg a duplájára megkel.Előmelegítem a sütőt.Lisztezett munkafelületen kinyújtom, majd kör alakú kiszúróval kiszaggatom a tésztát. 3-4 kört egymásra teszek úgy, hogy csak félig- egyharmadig fedjék egymást. Ezután feltekerem, széltében félbevágom őket. Az így kapott rózsákat egyesével ( én nagyobbacska kör kiszúrót használtam hozzá, ezért 4 tésztalappal göngyölt rózsákat készítettem,
de aki kisebbet használ, az több rózsát is egy muffin formába tud tenni, lásd a lenti képen ! ) kapszlikkal bélelt muffin sütőformába teszem.Egy kis segítség a formázáshoz...Az ötlet innen származik :
http://sucreengrain.canalblog.com/archives/2013/01/24/24149324.html30 percig pihentetem, majd 180 fokon aranybarnára sütöm.Egy kevés porcukorral megszórom.Félbevágva, lekvárral megkenve ideális a reggelihez, uzsonnára, vagy tízóraira.Jó étvágyat !