Paradicsomos húsgombóc

  • 2015.06.05.
  • 3

Hozzávalók :
a gombóchoz- 50 dkg darált marhahús- só, bors- 1 kisebb fej finomra aprított hagyma- 2 gerezd, apróra vágott fokhagyma v. 1 csapott ek. fokhagymapor- 1 tk. szárított bazsalikoma szószhoz- 1 doboz ( 500 ml ) paradicsompüré- 5-6 szelet bacon- 1 sárgarépa- olívaolaj- só, bors- 1 fej hagyma- 3 gerezd fokhagyma- oregánó, kakukkfűa körethez- 1 csomag spagettia tálaláshoz- 10-20 dkg reszelt sajt- magozott olívabogyóElkészítés :
A gombóc hozzávalóit összegyúrom, majd hagyom állni 15 percet.Addig a szószhoz megtisztítom a zöldségeket ; apróra vágom a hagymákat, felkockázom a répát és a szalonnát.Egy serpenyőbe kevés olajat hevítek, belerakom a bacont és az előkészített zöldségeket. Közepes lángon kissé megpirítom, majd felöntöm a paradicsompürével, és vízzel. Sózom, borsozom.A darált húsból gombócokat formázok, amit az enyhén fortyogó szószba teszek. Puhára párolom. Mikor a gombóc megpuhult, ízlés szerint ízesítem a fűszernövényekkel, amivel hagyom egyet rottyani, majd lezárom.Közben a tésztát kifőzöm és összekeverem a szósszal.Reszelt sajttal, felezett olívabogyóval tálalom.Buon appetito !