Májropogós

  • 2015.06.24.
  • 1

Hozzávalók :
- 50 dkg csirkemáj- 1 fej hagyma- 2 gerezd fokhagyma- olaj- só, bors- majoranna, petrezselyema sűrű besamel-hez- 7 dkg liszt- 2 ek. vaj- 1 dl teja panírozáshoz- liszt- tojás- zsemlemorzsaElkészítés :
A májat megtisztítom, lemosom, lecsöpögtetem.A hagymákat felszeletelem, kevés olajon megpirítom a májjal. Sózom, borsozom, fűszerezem. Félreteszem hűlni.A vajat felolvasztom, világosra pirítom rajta a lisztet. Felöntöm a tejjel és gyors mozdulatokkal simára keverem.Robotgépben homogén masszává turmixolom a besamelt a hagymás májjal, amiből gombócokat formázok, majd a hagyományos módon panírozom.Forró olajban aranybarnára sütöm a májgolyóbisokat.Csípős paradicsomsalátával kínálom.Jó étvágyat !

Címkék

Máj Ropogós