Májgaluskaleves

  • 2015.06.05.
  • 4

Hozzávalók :
- 2-3 db. sárgarépa- 5-6 szem kisebb burgonya- 20-25 dkg zöldborsó ( mirelit )- 1 kisebb fej hagyma- olaj- só, bors- zöldségalaplé / leveskocka / ételízesítőa májgaluskához- 50 dkg máj- 1 tojás- só, bors- majoranna- zsemlemorzsaElkészítés :
A zöldségeket megtisztítom, a hagymát finomra vágom, a répát felszeletelem, a burgonyát felkockázom.Egy fazékba kevés olajon megpirítom a répát, amíg szép színt enged. Rádobom a hagymát, megdinsztelem, sózom, borsozom. Felöntöm alaplével ( ennek hiányában vízzel, amibe leveskockát dobok, vagy egy kevés ételízesítőt szórok ), hozzáadom a burgonyát és a zöldborsót.A galuskához a májat letisztítom, majd leturmixolom. Hozzáadom a tojást, fűszerezem, majd annyi zsemlemorzsát adok hozzá, hogy nem túl kemény masszát kapjak.Mikor a zöldségek megpuhultak, a májas masszából, egy kiskanál segítségével galuskákat szaggatok a levesbe. Puhára főzöm.Melegen tálalom.Jó étvágyat !