Szilvalekváros bukta - muffin

  • 2015.06.02.
  • 2

Hozzávalók :
- 40 dkg liszt- 2,5 dkg friss élesztő- 1,5 dl tej- 4 dkg olvasztott vaj- 2 tojássárga- 6 dkg porcukor- 1 csomag vaníliás cukor- egy csipet só- citromhéja töltelékhez- 15 - 20 dkg szilvalekvár( sűrű házi lekvárt használtam, amit
rumos szilvával
lazítottam )Elkészítés :Az élesztőt egy kevés cukorral felfuttatom a langyos tejben, majd a többi hozzávalóval együtt összegyúrom. Letakarva pihentetem, amíg a duplájára megkel.Előmelegítem a sütőt.Lisztezett munkafelületre borítom a tésztát, majd egy kés segítségével azonos méretűre vágom, és egyesével kinyújtom a darabokat. Egy púpos evőkanálnyi lekvárt teszek a közepére, majd a tenyerembe fogva összecsippentem a tészta alját, és azzal lefelé teszem a kibélelt muffin formába.30 percig pihentetem, majd 180 fokon aranybarnára sütöm.Porcukorral meghintve kínálom.Jó étvágyat !