Lecsós szelet

  • 2015.06.13.
  • 0

Hozzávalók :
- 50-60 dkg csontozott, hártyázott karaja lecsóhoz- 3 fej hagyma- 3 gerezd fokhagyma- 4 paprika- 3 paradicsom- hegyes, erős paprika, ízlés szerint- olaj- só,bors- petrezselyem, majorannaa körethez- 50 dkg főtt rizsElkészítés :
A karajt ujjnyi vastag szeletekre vágom, sózom, borsozom.Egy serpenyőbe kevés olajat hevítek, majd a húsok mindkét oldalát megpirítom, ami ha kész, egy tálra halmozom.Közben feldarabolom a lecsónak valót, amit a serpenyőben visszamaradt zsiradékra dobok. Amikor a zöldségek kissé összeestek, ízesítem a lecsót. Sózom, borsozom, zöld fűszereket adok hozzá. Visszahelyezem a húsokat a lecsó tetejére, és felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Lefedve puhára párolom.A hússzeleteket rizzsel és a sűrű lecsóval tálalom.Jó étvágyat !

Címkék

Sertéshús Lecsó