Grillázzsal szórt, karamellkrémes - kakaós muffin

  • 2015.06.17.
  • 1

Hozzávalók :
a tésztához- 25 dkg liszt- 1 csomag sütőpor- 4 dkg kakaópor- 2,5 dl tej- 5 dkg vaj- 15 dkg cukor- 1 csomag vaníliás cukor- 1 tojása karamellkrémhez- 20 dkg cukor- 2 dl tej- 1 dl tejszín- 1 csomag vaníliás pudingpor- 10 dkg vajgrillázshoz- 15-20 dkg cukor- 10-15 dkg dióElkészítés :Előmelegítem a sütőt.A krémhez a cukrot egy serpenyőben megkaramellízálom.1 dl tejben kikeverem a pudingport. A mézszínű karamellt felöntöm a maradék tej és a tejszín keverékével. Kislángon kevergetve hagyom, hogy az esetleges karamellkupacok elolvadjanak, és megint sima szószt kapjak. Ha ez megtörtént, akkor közepes lángon felforralom és a pudingporral besűrítem a karamellt. A kihűlt krémet a vajjal kihabosítom.A grillázshoz a cukrot egy lábosban karamellízálom, majd hozzáadom a kisebb darabokra tőrt diót, amit jól átforgatok, hogy mindenhova jusson a karamellből. Egy sütőpapírral bélelt tálcára borítom a forró masszát. Hagyom kihűlni, majd késes aprítóban vagy mozsárban finomra töröm, aprítom.A tésztához a tojást a vajjal jól kihabosítom, hozzáadom a kakaót, a cukrokat, és a tej felét. Jól kikeverem ( min. 2-5 percig ) , majd beleszórom a sütőporos lisztet és a maradék tejjel hígítom.Muffin sütőformába helyezett kapszlikba töltöm 3/4-ig a tésztát, amit 180 fokon - tűpróbával - készre sütök.A megsült és kihűlt muffint a karamellkrémmel vonom be és grillázzsal szórom meg.Jó étvágyat !