Gremolata

  • 2015.06.08.
  • 6

A gremolata, mondhatni az olaszok száraz salsája.Melengeti az érzékszerveket ; élénk színével, illatos aromáival, frissítő ízvilágával.Ha nem lenne mindegy, valószínűleg még a tejbegrízre is ezt szórnám :)Hozzávalók :
- 1 nagy csokor petrezselyem- 2 gerezd fokhagyma- 1 nagy citromElkészítés :
A citromot langyos, kéz-meleg vízben megmosom, majd a héját lereszelem egy vágódeszkára. A fokhagymát megtisztítom és nagyobb darabokra vágom, a petrezselymet alaposan megmosom, majd a citromhéjas fokhagymához adom. Az egészet nagyon finomra aprítom.Megjegyzés : A gremolada olajjal kikeverve kitűnő grillhúsok pácolásához, vajjal kikeverve és elhengergetve : fűszervajnak.
Hal és húsételek, tésztaszószok, mártások, valamint saláták ízesítésére is jó választás.Egyik legismertebb felhasználási módja az
Ossobuco alla milanese
-hez kötődik.Jó étvágyat !