Epres krémes

  • 2015.06.20.
  • 6

Hozzávalók :
tésztához- 25 dkg liszt- 15 dkg margarin- 1 tojássárgája- 2 púpos ek. tejföl- 1 ek. ecet ( 10% )- csipetnyi sóa krémhez- 1 l tej- 2 dl víz- 4 csomag epres pudingpor- 7-8 tojásfehérje- 1 csomag vaníliás cukor- 10 ek. cukor- 5-8 dkg porcukor- 20-25 dkg eperElkészítés :
Előmelegítem a sütőt.A tészta hozzávalóit összegyúrom, majd 2 részre osztom, és 0,5 cm vastagra kinyújtom. 180 fokon mindkét lapot világosbarnára sütöm, majd hagyom hűlni. Egy tepsibe fektetem az egyik lapot.Elkészítem a krémet.A tojásfehérjéket a porcukorral kemény habbá verem.A tejet a cukorral és a vaníliás cukorral felforralom, majd besűrítem a vízzel csomómentesre kikevert pudingporral. A forró krémbe belekeverem a tojáshabot, az epret és rögtön a tésztalapra simítom.A másik lapot négyzetekre vágom, és úgy nyomom az epres krém tetejébe.Porcukorral meghintve, kockára vágva kínálom.Jó étvágyat !

Címkék

Eper Krémes