Eperhabos piskótakocka

  • 2015.06.30.
  • 0

Hozzávalók :
a piskótához- 5 tojás- 10 dkg cukor- 10 dkg lisztaz eperhabhoz- 4 dl tejszín- 1 púpos ek. őrölt zselatin- 25-30 dkg eper ( pár szép darab a díszítéshez )- 1-2 ek. porcukor- 1 citroma tetejére- 1 dl tejszín- 1 tk. vaníliás cukor- 1 tk. habfixálóElkészítés :
Előmelegítem a sütőt.A tojásokat szétválasztom. A fehérjét egy csipet sóval félkeményre habosítom, majd fokozatosan hozzáadom a cukrot, amivel keményre verem. Állandó habverés mellett, egyenként belerakom a sárgáját, amivel szintén habosítom egy kicsit.Sütőpapírral bélelt tepsibe simítom, majd 175-180 fokon kb. 15-25 perc alatt készre sütöm. Hagyom hűlni.A habkrémhez a tejszínt kemény habbá verem. A epret folyóvíz alatt jól leöblítem, lecsepegtetem, majd kisebb darabokra vágom. Egy tálba rakom, ráreszelem a citrom héját, meghintem a porcukorral és hagyom 5 percet állni. A citrom levét kifacsarom, majd egy kis lábosban, 2-4 ek.-nyi gyümölcslébe megduzzasztom a zselatint.
Az epret átkanalazom a tejszínbe. Felmelegítem a zselatint, 1 ek. habbal átkavargatom. majd az epres habba csorgatom, és határozott, de óvatos mozdulattal kikeverem.A kihűlt piskótát vízszintesen félbevágom. Az alsó lapot a tepsiben hagyom, erre egyengetem a gyümölcshabot, majd rá a másik fél piskótát.A tetejére a tejszínt a cukorral és a fixálóval kemény habbá verem, majd a süti tetejére kenem.Hűtőben dermesztem.Tálaláskor a félretett eperszemekkel díszítem.Jó étvágyat !