Bougatsa - ahogy én készítem

  • 2015.06.13.
  • 9

Hozzávalók :
- 1 csomag ( 8 lapos ) réteslap v. eredeti görög phyllo tésztaa darapudinghoz- 7,5 dl tej- 150 g búzadara- 120-150 g cukor- 30 g vaj- 1 kk. vanília esszencia vagy fél rúd vanília kikapart magjaikenéshez- 5-10 dkg olvasztott vajszóráshoz- porcukor- fahéjElkészítés :
A tejet felforralom a vaníliával és a cukorral, majd beleszórom a búzadarát. Állandó kevergetve besűrítem a masszát, majd lezárom a gázt. Belekeverem a vajat, és félreteszem egy kicsit hűlni.Előmelegítem a sütőt.Egy közepes méretű tepsibe belefektetek 4 réteslapot, amit előzőleg egyesével megkentem olvasztott vajjal. Az a jó, ha a széle kilóg. Belesimítom a darapudingot, majd a tészta széleket a tetejére behajtom. A maradék, vajjal átkent lapot eligazgatom a tetején, hogy pont elfedje a tepsit a krémmel.180 fokon pirosra sütöm.Ha kész, fahéjas porcukorral megszórom, majd kockára vágva tálalom.Jó étvágyat !

Címkék

Búzadara Rétes