Krémsajt ( mascapone jellegű ) - házilag

  • 2015.05.13.
  • 0

Hozzávalók :
kb. 60-70 dkg krémsajthoz- 1 vödör ( 850 g ) 20%-os tejfölElkészítés :
A tejfölt beleborítom ( nem keverem át ) egy apró lyukú szitába / szűrőbe, amit egy mély tál fölé helyezek, hogy a tejfölből kifolyó tejsavó ne érintkezzen majd a szita aljával.Berakom a hűtőbe, min. 12-24 órára, max. 2-3 napra.Ha elkészült, kiváló süteménykrémekhez, szendvicskrém alaphoz, főzéshez, stb.Megjegyzés : A kifolyt tejsavó nagyon egészséges, ezért vétek volna csak úgy kiönteni.Érdemes gyümölcsös tejsavóitalt készíteni : a gyümölcsöt ( eper, banán, barack, stb. ) leturmixoljuk, ízesítjük egy kevés citromlével, ha az íz úgy kívánja, mézzel vagy cukorral, majd összekeverjük a savóval.Reggelire, uzsonnára ideális.Jó étvágyat !

Címkék

Tejföl Krémsajt