Almás - sárgarépás krémes

  • 2015.05.30.
  • 8

Hozzávalók :
a tésztához- 3 tojás- 125 g cukor- 150 g finomra reszelt répa- 150 g őrölt mandula- 50 g liszt- csipet só- 1 citroma vaníliakrémhez- 5 dl tej- 1 dl víz- 2 csomag vaníliás pudingpor- 1 ----||---- vaníliás cukor- 3-4 tojásfehérje- 5-7 ek. cukoraz almapudinghoz- kb. 40 dkg alma- 1 csomag vaníliás pudingpor- 4-5 ek. cukor- 1 citrom- 4 dl vízElkészítés :A tojásokat szétválasztom. A sárgájákat a cukor felével, a sóval, a citrom lereszelt héjával és kifacsart levével kihabosítom. A fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verem, majd óvatosan a tojássárgás keverékkel, a reszelt répával és a mandulás liszttel összeforgatom.180 fokon, 35-45 percig, tűpróbával sütöm. A kész sütit hagyom kihűlni, majd 2 lapba vágom és az egyiket a fóliával bélelt tepsibe fektetem.A vaníliakrémhez a tejet 4 ek. cukorral és a vaníliás cukorral felforralom. Közben a maradék cukorral keményre verem a tojásfehérjét. A felforrt tejhez adom a vízben csomómentesre kikevert pudingport, majd ha besűrűsödött, óvatosan beleforgatom a tojáshabot. Ezt a krémet rásimítom a tésztalapra, majd rányomom a másik lapot.Az almapudinghoz az almát meghámozom, kicsumázom és egy lábosba legyalulom nagy lyukú reszelőn. Ráreszelem a citrom héját, belefacsarom a levét, megszórom a cukorral, majd felöntöm 3 dl vízzel. Mikor közepes lángon felforrt, besűrítem az 1 dl vízben, csomómentesre kikevert pudingporral. Még melegen ráöntöm a süteményre és hagyom hűlni.Hűtőben dermesztem, majd kockákra vágva, kandírozott sárgarépával kínálom.Jó étvágyat !