Magyar nyertese van a torta-Oscarnak!

  • 2017.11.06.
  • 6



A Cake Masters Awards a tortadíszítők nemzetközi versenye, a díjakat 18 kategóriában osztják ki.
A Royal Icing kategóriát magyar cukrász nyerte, Vargáné Orbán Anikó. A royal icing cukormázas díszítést jelent, kb. olyasmi, mint ami a mézeskalácsokon is van, csak Anikóé „egy kicsit” bonyolultabb.
A blogján azt írja, hogy a torta elkészítése az ötleteléstől a megvalósításig kb. két hétig tartott. A palota ötlete a férjétől származott. Sok valós és képzeletbeli kastély képét végignézte, mire a sok-sok részletből egy egyedi forma állt össze a keze alatt. Előtte még ő sem készített ekkora tortát, ehhez más igazi mérnöki ismeretek is szükségesek voltak, hogy minden passzoljon. A kevés idő miatt nem is volt lehetőség minden részlet előre kigondolására, de az eddigi rutinja alapján Anikónak ez már ösztönösen ment. Külön meg kellett tervezni, hogy milyen formában lesz szállítható, mert a torta tekintélyes méretekkel rendelkezik, 120 cm magas és 45 kg nehéz.
Anikó blogját már régóta követem, úgyhogy csak hüledeztem, amikor elkezdte először csak a torta kis részleteit megmutatni, már akkor látszott, hogy ez valami iszonyat nagy durranás lesz!





Fotók: Ékes-Édes Tortadíszítés

Gratulálok, hihetetlen, hogy ez egy torta, gyönyörűen ki van dolgozva minden részlet!

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről!

Címkék

Torta