Ingyenes #foodporn csomag jár a vendégeknek egy angol étteremben

  • 2017.09.23.
  • 1



Ha nem fotózod le és nem kerül ki Facebookra vagy Instagramra, akkor nem is ettél, ugye?
Valamiért nagyon sokan késztetést érzünk arra, hogy lefényképezzük az ételünket, majd ezt megosszuk a nagyvilággal. Nekem gasztroblogom van, úgyhogy van mentségem. És neked?
A kajafotózás hatványozódik az éttermekben, mert itt ugye még szépen is tálalják, plusz lehet büszkélkedni vele, hogy hol jártunk. Van olyan étterem, ahol már be is tiltották, mondván, hogy náluk az ételekre figyeljenek a vendégek, ne a kütyüikre. És van, ahol pedig meglátták benne a lehetőséget és még ösztönzik is a vendégeiket a fotózásra.
A londoni Dirty Bones étteremlánc azt találta ki, hogy ingyenes “instagram pakkot” ad a vendégeiknek. Ez hordozható LED-es kameralámpát, egy töltőt, egy rápattintható nagy látószögű lencsét, és egy háromlábú állványt is tartalmaz a felülről készítendő fotókhoz. 

A vendégek nyilvánvalóan szeretnek “játszani” a kütyükkel és természetesen velük sokkal jobb minőségű fotókat készítenek, amit aztán meg is osztanak a közösségi oldalakon. Mivel ilyenkor be is jelölik az éttermet, nekik is sokkal jobb reklám egy jó minőségű, étvágygerjesztő fotó az ételeikről, mint egy homályos paca.
Szerintem zseniális ötlet volt az étterem részéről, be is vonzza a vendégeket, akik aztán ingyen reklámozzák őket, ráadásul jó minőségű tartalommal.

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről!


Forrás: Hello Magazine

Címkék

Étterem