Minden a leghűvösebb rendben – tárolóeszközök&konyhafelszerelés

  • 2017.08.26.
  • 4



A konyhában mindig történik valami, és csak a legritkább esetben van elég hely – ez utóbbi pedig különösen a hűtőszekrényre igaz, hiszen a vásárláskor nagynak és tágasnak tűnő belső tér kihasználása a mindennapok során bizony komoly kihívás. A Tchibo webáruház mind a konyha, mind a hűtőszekrény esetén a segítségünkre siet heti ajánlatával, amelyben kedvünkre válogathatunk a problémás helyzetek megoldására szolgáló praktikus ötletek közül!


Az egyik legjellemzőbb gond a hűtőszekrénnyel, hogy nagyon nehéz úgy elosztani benne a polcokat, hogy mindennek éppen elegendő hely álljon rendelkezésre. Erre a helyzetre több tipp is akad a kínálatban, ezek közül az egyik a 2 darabos szettben kapható kihúzható kosár. A polcokra rögzítve, azok alatt biztosít kiegészítő tárolási lehetőséget, és jó átláthatóságot áttetsző anyagának köszönhetően. Csíptetők segítségével tolható a polcokra, majd tapadókorongokkal rögzíthető, így a polcok alatti kihasználatlan terület problémája könnyedén orvosolható, ráadásul úgy, hogy a rögzítéshez használt polcon sem kell vastag, útban lévő rögzítéseket kerülgetni.

Ha a polcokra helyezett apróságokkal vagyunk gondban, akkor is van megoldás, mégpedig az átlátszó kosarak formájában – amelyek nem csak az áttetszőségben hasonlítanak az előző termékekre, hanem abban is, hogy két darabos szettben vásárolhatók meg. A dobozok könnyedén kihúzhatók a rajtuk lévő kis fülekkel, így a jobb helykihasználás és a nagyobb áttekinthetőség mellett még a használatuk is igazán kényelmes és egyszerű! Természetesen nem csak hűtőszekrényben használhatjuk őket, hanem bárhol a lakásban, ahol jól jön egy áttetsző, mosogatógépben is tisztítható rendszerező.

A frissentartás és a jó helykihasználás csodálatos kombinációja a háromemeletes doboz szett, amely három eltérő magasságú dobozból, és egy fedőből áll. A dobozok bármilyen sorrendben egymásra helyezhetők – és így a felsők egyben fedelei is az alattuk lévőknek – a fedél pedig éppen emiatt mindhárom dobozra tökéletesen illeszkedik. A különböző felvágottak, sajtok, vagy akár zöldségek így egymástól elkülönítve tárolhatók úgy, hogy a rendelkezésre álló hellyel is a lehető legtakarékosabban bánunk! A dobozok ráadásul nem csak hűtéshez, de fagyasztáshoz is bátran használhatók, így igazán sokoldalú segítséget jelentenek majd a mindennapokban!

A frissesség hosszantartó megőrzésének eszköze lehet a klímaszabályozóval ellátott frissentartó doboz, amibe igazán sok hasznos funkciót sűrítettek a tervezők! Az alján kondenzvíz összegyűjtésére szolgáló tálka található (amelybe bizonyos zöldségek, gyümölcsök esetén mi magunk is tölthetünk egy kis vizet, hogy ne száradjanak ki), a doboz belsejéhez pedig opcionálisan használható válaszfal jár, így akár többféle élelmiszert is tárolhatunk benne egyszerre. Az átlátszó dobozban mindig jól látható a tartalma, amit egy szűrőként és szellőzőbetétként is működő, könnyedén nyitható-zárható résszel még könnyebben tarthatunk a lehető legmegfelelőbb klímán!

Ha csak ritkán van szükségünk jégkockára, de akkor szeretnénk a lehető legkevesebb vizet kilötykölni, valamint ízsemleges hűsítőket létrehozni, a szilikonból készült jégkockakészítő biztosan jól jön majd: fedeles, így nem tudjuk túltölteni, a feltöltőnyílás lezárása után pedig nem fog belőle kifolyni a víz, és a fagyasztóban tárolt egyéb élelmiszerek ízét, szagát sem veszik majd át a készülő jégkockák. A 14 rekeszben pedig nem csak vizet, de gyümölcsleveket smoothie-alapokat, vagy akár alapleveket is bátran fagyaszthatunk!

Hasonlóan okos ötletet találhatunk a kenyér tárolására is a fehér, lezárható kenyértartó formájában, amiben megóvhatjuk a péksüteményeket a kiszáradástól. Optimális szellőzést biztosító fedele kétfunkciós, hiszen amellett, hogy gondoskodik a dobozban tárolt élelmiszerek megóvásáról, bordázott oldala vágódeszkaként is használható, amely összegyűjti a vágás során keletkező morzsákat. Mindemellett esztétikus, letisztult formája és színe elegáns megjelenést biztosít számára és így növeli a komfortérzetet a konyhában, vagy az étkezőben.
További helytakarékos, a frissességet és a konyhai rendszerezést hatékonyan segítő termékekért és megoldásokért mindenképpen érdemes alaposan átnézni az állandó kínálatot is konyha témában, hiszen rengeteg további ötletet meríthetünk.