Milánói makaróni " extra gyors változat

  • 2017.08.25.
  • 7



Olyan sokféle gombás ételt készítettem már és csak most ugrott be, hogy milánóit nem is csináltam még. Gyorsan be is pótoltam. Ez most hús nélküli változat lesz, nekem elég, ha gomba van benne. Abból viszont legyen jó sok! Eredetileg “rendesen”, paradicsomból akartam elkészíteni, úgy, ahogy azt kell, de a boltban összesen egy darab, már félig összenyomott paradicsom árválkodott (Anyukám extrán burjánzó egy töves égigérő paszuj… vagyis paradicsom”fájáról” pedig elfelejtettem hozni), így lett belőle gyors változat a paradicsompürével.
Tudtátok, hogy amit mi tipikusan olasz ételeknek gondolunk, a milánói makaróni és a bolognai spagetti, az Olaszországban ilyen formában nem is léteznek? Ott sem a szósz nem így készül, sem pedig a tészta nem ilyen hozzá, mert ugye nálunk szentségtörés a nem megfelelő formájú tészta használata. De mivel rajtuk kívül kb. az elég világnak ízlik, így esszük is

Hozzavalók:
50 dkg makaróni
1 közepes vöröshagyma
2 dl paradicsomszósz
30 dkg gomba
fél kk oregánó
1 kk bazsalikom
1 ék olaj


Elkészítés:
Az olajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát.
A gombát felszeletelve beleborítjuk, sózzuk és addig fűzzük, míg elfő a gomba leve.
Beleöntjük a sűrített paradicsomot, a fűszereket és sűrűre főzzük.
Frissen főtt tésztával, sajttal megszórva tálaljuk.


Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről!





A felhasznált arany és fehér laskagombát a Bio-Fungi Kft. biztosította.
(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s); if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/hu_HU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.10"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));Na, melyiket válasszam: arany vagy fehér laska? http://konyhalal.cafeblog.hu/cimke/gomba/Bio-Fungi Kft.Közzétette: Konyhalál – 2017. augusztus 9.

Forrás: http://www.recept-oldal.hu/cikkek/vegetarianus-etelek/milanoi-makaroni-hus-nelkul.html


Címkék

Gomba Tészta