A világ legbizarrabb kávézói

  • 2017.07.08.
  • 2



Az emberek többsége rendszeresen jár kávézóba. Ha kávészerető, akkor egyértelmű, hogy miért, de egyébként van, hogy egy munkamegbeszélés, baráti találkozó vagy éppen egy randi miatt térünk be. És persze nem mindegy, milyen a körítés a kávénk mellé, azaz hogyan néz ki a hely. Egyre magasabb az emberek ingerküszöbe, így egyre nehezebb a kávézóknak (vagy éppen más vendéglátóhelyeknek) különlegesnek, megjegyezhetőnek vagy éppen meghökkentőnek lennie, ami visszatérésre készteti a régi vendégeket vagy bevonzza az újakat.Ha furcsa vagy éppen bizarr kávézókban szeretnénk felhörpinteni a napi betevőnket, akkor Japánban keressük ezeket a legjobb helyen. Ott ugyanis a cosplaynek, azaz egyfajta jelmezes előadóművészetnek, szerepjátékoknak komoly követő- és rajongótábora van, az utcai divatra, viseletre is hatása van. Nem csoda, hogy a kávézókba is begyűrűzik a cosplay-őrület, egyre több beöltözős vendéglátóhely között válogathatunk. Maid caféItt szolgálólány ruhás személyzet várja a vendégeket, a férfiakat mesternek, a nőket pedig úrnőjüknek szólítva. A ruházatuk van, hogy a múlt századbéli szobalányok, cselédek viseletére emlékeztet köténykével, fodrokkal, harisnyával, de van, ahol a felszolgálók cica- vagy nyuszifület hordanak. Japánban több mint 200 ehhez hasonló kávézó és étterem van. A legtöbb idelátogató anime, manga vagy videójátékrajongó, az ezekben szereplő karaktereket igyekeznek megjeleníteni a felszolgálólányok, akiknek átlagéletkora 20 év alatti, ez a szűzies, kislányos kinézet igen vonzó a vendégek számára. Érdekesség, hogy a vendégek kb harmada nő, azaz úrnő.A maid foglalkozik sokkal “behatóbban” foglalkozik a vendéggel, mint egy átlag pincér, pl. az alap, hogy ő rakja a vendég kávéjába a tejszínt és a cukrot, de van, ahol kanállal meg is eteti. Sőt, néhol fültisztítást, váll-, hát- és karmasszázst is vállalnak vagy van, aki azért fizet, hogy a maid játsszon vele videó- vagy kártyajátékokat. A maid-ek munkája a korabeli gésákéra hasonlít, fő feladatuk a szórakoztatás.

Chubby Maid CaféItt a kifejezetten teltebb idomú pincérlányok hozzák ki a rendelésünket, persze a szolgálólányruha itt is alapnak tekinthető.
Butler CaféEgyenjogúság van, a Butler Caféban a férfi pincérek komornyikruhába bújva szolgálják ki a nőket. De van, ahol a felszolgálók tinédzser iskolásfiú jelmezben pompáznak.Sőt, mivel a nyugati férfiak ott egzotikusnak számítanak, bizonyos kávézókban kizárólag helyes európai férfiak lesik a kívánságaikat.

Cross-dressing Maid CaféA férfi felszolgálók nőknek öltöznek – és nem igazán lehet róluk megmondani, hogy eredetileg nem azok…

No-pan KissaA pincérnők itt rövid szoknyát hordanak, ellenben alsóneműt nem. A padló meg tükrös… Ha megfizetik, szívesen le is hajolnak valamiért a földre. Ezek a helyek főleg a 80-as években voltak népszerűek, ma már csak néhányat találunk belőlük.

Nagomi kávézóA japánok híresek az alázatos udvariasságukról. Na, ebben a kávézóban pont az ellenkezőjével lehet találkozni. A cselédruhába öltözött felszolgálók kifejezetten bunkók a vendégekkel. „Minek jöttél ide?” „Na, igyatok valamit, aztán húzzatok haza!” és hasonló mondatok hagyják el a szájukat. Mivel a vendégek tudják, hogy ez csak egy játék, kifejezetten élvezik ezt a fajta viselkedést.
Friendly FireItt is szobalány kinézetű pincérlányokkal találkozhatunk, azonban a hely mégsem annyira cuki, ugyanis fegyverekkel van tele. A kávézó egy része üveggel van leválasztva, itt lehet a különböző fegyvereket és töltényeket kipróbálni és leadni egy-két „barátságos lövést”.
Te melyikbe látogatnál el legszívesebben?

Még több japán furcsaságról, őrültségről itt olvashatsz.


Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről!
Ez a cikkem megjelent a Kávé oldalán is.