Pikáns laskagombakrém

  • 2017.06.07.
  • 7




Láttatok már sárga laskagombát? Én pár hónapja találkoztam vele először és most volt az első alkalom a kóstolásban is. A fehér laska “gumisabb”, rugalmasabb húsú, a sárga viszont nagyon könnyű szerkezetű, érintésre is szinte törik. Hazaszállítás után is sikerült egyben szépen lefényképeznem a “csokrot”, de azért a képeken látszódik, milyen szép színe van. 
A gomba továbbra is jöhet nálam minden formában. Most egy gombás szendvicskrémet próbáltam ki. Ez is gyorsan elkeszíthető és mivel hidegen is lehet fogyasztani, előkészíthetjük jó előre pl. egy vendégség esetén vagy akár a családnak vacsorára.

Hozzávalók:
50 dkg laskagomba
5 szál újhagyma
5 ek olívaolaj
1,5 tk mustár
2 dl tejszín

bors

Elkészítés:
A gombát felszeleteljük, az újhagymát felkarikázzuk.
A felhevített olajba beleszórjuk a hagymát, majd a gombát és megpirítjuk.
A tűzről levéve hozzákeverjük a mustárt, tejszínt, sót és borsot.
Majd közepes lángon 2-3 percig főzzük, amíg a tejszín besűrűsödik.
Hidegen, pirítóssal tálaljuk vagy melegen tésztával, rizzsel.

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről!



Gombafüggő vagyok. A “dílerem” ezúttal is a Bio-Fungi Kft.

Forrás: http://www.kulinarisvilag.hu/hun/receptek/pikans-laskagombakrem

Címkék

Gomba Kence