Átlátszó kávét kóstoltam

  • 2017.05.13.
  • 6



Ha azt mondjuk, kávé, akkor a feketébe hajló sötétbarna, esetleg a meleg középbarna színű folyadékra gondoltunk. Idáig.
De egy szlovákiai magyar testvérpárnak, Nagy Dávidnak és Ádámnak köszönhetően már ihatunk teljesen átlátszó kávét is. Állítólag a különleges pörkölés miatt lesz a kávé átlátszó, de persze a gyártási eljárás titkos és tudomásuk szerint nem is használja senki. Az arabica kávészemekből alkotott italnak alacsony a kalóriatartalma, nem tartalmaz cukrot és semmilyen mesterséges aromát és tartósítószert.
Oké, menőn néz ki, de miért jó ez? Elsődleges célja, hogy a normál kávéval ellentétben itt nem kell attól tartani, hogy elszínezi a fogainkat. És ha leöntöd magad, nem leszel kávéfoltos

Na, és most nézzük a tapasztalatokat!
Egy üvegben 200 ml kávéital van, összesen 100 mg koffeint tartalmaz.
Az összetevői: ivóvíz, szemes kávé, koffein, tehát semmi “oda nem illő” dolog nincs benne.
Én ha kávézom, akkor az a kávé meleg, édesített és tejjel, tejszínhabbal turbózott, így kíváncsian vártam, hogy milyen lesz ez hidegen és ízesítetlenül.
Felbontva az üveget rögtön megcsapta az orromat a kávéillat, először a Pocket Coffee csokira emlékeztetett, aztán valamilyen pörkölésre hasonlító illat is előjött.
Ennek ellenére az átlátszósága becsapja az ember érzékeit, hiába tudtam, hogy mi ez, valami vizes dologra számítottam. De nyilván nem az. A kesernyés, ízesítetlen kávé ízét hozza, így azt hiszem, ezt nem nekem találták ki. Azoknak ajánlom, akik amúgy nem dobálják tele a kávéjukat mindenfélével, mint én, mert ugyan lehet ezt is ízesíteni, de ezt mégiscsak üvegből “menő” inni Meg azt hiszem, nem is nézne ki annyira jól, ha cukorral, tejjel keveredne, pont a lényegét veszítené el. De mindenesetre egy különleges “élmény” ilyet inni, én legalábbis nagyon szeretek új dolgokat kipróbálni. 

Megkóstolnád te is? Most nyerhetsz nálam CLR CFF-t! 3 nyertest sorsolok ki, akik egy-egy üveg CLR CFF-t nyernek.
Annyi a feladat, hogy IDE kattintasz és kommentben megírod, hogy napi hány kávét iszol. Csak a Facebook oldalamon kitett kép alá megírt kommentek lesznek játékban.
2017. május 17-én délben sorsolok és a Facebook oldalom hirdetem ki a nyertesek nevét.
A nyereményeket a CLR CFF Hungary juttatja el a nyertesekhez.





Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről!

Címkék

Kávé Érdekes