Olcsó, de jó élelmiszerek

  • 2017.01.23.
  • 1




Már régóta tervezem ezt a bejegyzést – és majd sorozatot is ebből -, melyben kevésbé ismert márkájú élelmiszereket mutatok be, olyanokat, amikre én azt mondom, hogy “jó”. Ez a “jó” teljesen szubjektív, nem azt jelenti, hogy szuperegészséges, szuperdiétás, szupertápláló stb-stb, hanem csak azt, hogy nekem ízlik, szeretem használni és általában olcsóbbak, mint a nagy márkák termékei. Remélem, tudok ötleteket adni új termékek kipróbálásához, beszerzéséhez.

Dawtona milánói, bolognai és édes-savanyú szósz

Ezt először a mellettünk levő boltban fedeztem fel, a többi szósz kb dupla annyiba került. Tettem vele egy próbát és nagyon megízlett, jópárszor vásároltam. Aztán a bolt “spárosodott” és eltűnt ez a termék. Viszont felfedeztem, hogy a Tescoban is van ugyanolyan áron. 
Megnézve az alapanyagokat, nincs benne semmi különösen borzasztó, citromsav van benne egyedül olyan, ami én magamtól nem tennék egy házi készítésű szószba. Nyilván a “trutyi” van többségben, de a “sűreje” sem csak nyomokban fellelhető, rendesen felismerhetőek pl a gombaszeletek a milanóiban.
A Tescoban 299 Ft az 550 g-os üveg.

Backetteria készre nyújtott leveles tészta


Ó, hát ez egy nagyszerű találmány! Teljesen készen van a leveles tészta, ki is van nyújtva, sütőpapíron fekszik, nem fagyasztott, így kiengedésre sem kell várni, rögtön használható, szupergyors sütiket lehet belőle csinálni. Szegény nem néz ki ilyen nyúzottan alapesetben, de ez a kép még a nyári hőségben egy bkv-s, megpakolt csomagban való utaztatás után készült.
Íze, használhatósága teljesen rendben van, ennyi pénzért egyszerűen nem érdemes házilag szórakozni vele, ami mellesleg nekem tuti nem sikerülne ilyen vékonyra (kicsit hadilábon állok a nyújtással :))
Ez ráadásul light verzió, szóval van ilyen is a normál mellett.
Kapható az Aldiban, talán 250 Ft körül. Ha jól emlékszem, a Lidlben is van hasonló áron.

Milfina mascarpone


Egyik nyáron rákaptam a mascarponéra, friss gyümölccsel összekevertem és csak úgy kanalaztam, mint egy desszertet. (Aztán télen folytattam ugyanezt gesztenyepürével elkeverve…). Szóval, függő lettem, meg sütik is készültek belőle, de az ezer ft körüli összeget túlzásnak éreztem hozzá. 
Az Aldiban a Milfina márkájú tejtermékek ízlettek, így a mascarponejüket is kipróbáltam. Az állaga egész sűrű, krémes, tejszínes ízű. Ha csak pár kanálnyit használok el belőle, a maradék akkor sem “ereszt levet”, mint pl a Sparos (annak az íze sem tetszik nekem igazán).
Csak tejet és tejszínt tartalmaz. Zsírtartalma 85 %, de van light verzió is, 60 % zsírral. Hát, ez sem éppen fogyókúrás cucc :).
Az Aldiban az 500 g-os 799 Ft, néha még akciózzák is.


Te kóstoltad már ezeket? Beváltak? Vagy más márkákat veszel ezekből? Írd meg kommentben!


Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélert a blogkövetésre, ne maradj le semmiről!

Címkék

Termékteszt