Házi granola " az egészségesebb reggelihez

  • 2016.11.07.
  • 3

Az utóbbi időben reggelire joghurtot szoktam enni, abba pedig zabpelyhet szórok. Hát, az íze ettől nem lesz finomabb, de legalább jobban telít. Vagyis minderről már beszélhetünk múlt időben is, mert rátaláltam a granolára! Ez nem más, mint a natúr zabpehely ízlés szerinti édesítéssel, olajos magvakkal és szárított gyümölcsökkel megsütve. Nem gondoltam, hogy így meg tud változni az íze! Annyira jó lett, hogy a fotózásra szánt adagot csak úgy kézzel kicsipegetve az üvegből egy délután megettem :-O Még szerencse, hogy egyszerűen és hamar újra lehet készíteni Mivel mi magunk állítjuk össze, mindenből annyit tehetünk belőle, ahogy mi szeretjük – javaslom, hogy pl. dióval és aszalt gyümikkel jól pakoljátok meg, isteni lesz!Hozzávalók:3 bögre natúr zabpehely (1 bögre 2,5 dl)1/3 bögre kókuszzsír1/4 bögre agave szirup vagy méz1/3 bögre aszalt gyümölcs (mazsola, datolya, sárgabarack stb)1/3 bögre olajos mag (dió, mandula, mogyoró)Elkészítés:A kókuszzsírt mikróban folyóssá melegítjük.Hozzákeverjük a többi hozzávalót.180 C-os sütőben néhányszor megkevergetve aranyszínűre pirítjuk.Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! Forrás:http://erezdmagadjol.hu/2014/01/hazi-granola-tobb-mint-muzli/