Svéd citromtorta muffinformában

  • 2013.06.25.
  • 9

Amikor megláttam Teller-cake Zsuzsánál ezt a
svéd citromtortát, egyből tudtam, hogy ezt sürgősen meg kell csinálnom, annyira jól nézett ki, hogy olyan jó kis tömör, szaftos a belseje. Nem is csalódtam benne, nagyon finom savanykás, igazi nyári sütemény.Hozzávalók:15 dkg margarin2 tojás15 dkg nádcukor1 cs vaníliás cukor1 citrom leve és lereszelt héja10 dkg lisztegy marék meggy/cseresznyeElkészítés:A margarint felolvasztjuk.A tojásokat a cukorral habosra keverjük, ehhez jön a citrom leve és héja, majd kisebb fokozatra kapcsolva váltakozva a liszt és a margarin.A tésztát muffinkapszlikba vagy egy kb. 20 cm átmérőjű kivajazott-kilisztezett formába öntjük.Megszórjuk kimagozott meggyel vagy cseresznyével.160 °C-ra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.

Címkék

Meggy Citrom