Gyors almáspite

  • 2017.09.25.
  • 0

Vasárnap délutánra vendégeket vártunk, de úgy, hogy délelött nem voltunk itthon. Gyorsan kellett egy receptet találnom, ráadásul valami almásat, hiszen a Balaton mellöl, még a nyáron hozott almákból jócskán van még a teraszon. A Mindmegette-n találtam ezt a receptet, nagyon finom lett, jó szívvel ajánlom!!! Hozzávalók: A tésztájához: 25 dkg margarin + egy kicsi a tepsi kikenéséhez 20 dkg kristálycukor 20dkg liszt 3 tojás 2 dl tejföl 1 csomag sütőpor 1 csipet só A töltelékhez: 2 kg alma (feldolgozatlanul 2 kg) 3 csomag vaníliás cukor porcukor fahéj Elkészítés: Az almákat vékonyan meghámozzuk, és nagylyukú reszelőn lereszeljük. Hozzákeverjük a vaníliás cukrot, ízlés szerint fahéjat (mondjuk 1 púpos kávéskanállal) és ha még szükségesnek érezzük, porcukrot is. Az almahámozás és -reszelés az időigényes része, a többi már gyorsan megy.Előmelegítjük a sütőt. A tészta hozzávalóit gépi keverővel összedolgozzuk. Egy közepes tepsit (nálam 33x24x5 cm) kikenünk margarinnal, és beleöntjük a tészta felét.Az előmelegített sütőben közepes/nagy lángon kb.
10 percig sütjük, hogy egy kicsit szilárdabb legyen. Rásimítjuk a tölteléket (én kicsit kinyomkodtam az almát és boldogan ittam a finom cukros, fahéjas almalevet), majd a maradék tésztát, és visszatesszük a sütőbe. 25 perc alatt aranybarnára sütjük.

Címkék

Pite Desszertek Alma