Szilvás - tejfölös

  • 2014.08.18.
  • 2

A kép minöségéért elnézést kérek, tudom, nem a megszokott minöség... Telefonnal készült, különbözö családi komplikációk miatt, amiket most inkább nem részleteznék. ;O)A recept a NLC oldaláról kerül ide, gyakorlatilag egy az egyben készült, apró változtatásokkal. Szívböl ajánlom!A vajat előbb magában, majd a kétféle cukorral és a sóval keverjük krémesre. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat, és keverjük össze jó alaposan. A sütőporral elkevert lisztet adjuk a masszához. A tésztát simítsuk vajjal megkent tepsibe. A szilvákat mossuk meg, magozzuk ki, és egyenletesen oszlassuk el a tészta tetején. (Èn élére állítva tettem öket szorosan egymás mellé és megszórtam fahéjjal)
Előmelegített sütőben 175 °C-on süssük 15 percig. Eközben a tejfölben keverjük el a tojásokat és a cukrot, és öntsük a lepényre, majd ugyanazon a hőfokon további 40 percig süssük. Ha elkészült, helyezzük rácsra, és hagyjuk kihűlni, majd kockákra vágva tálaljuk.
A tésztához:• 25 dkg puha vaj• 30 dkg cukor• 30 dkg liszt• 1 csomag vaníliás cukor• csipetnyi só• 4 tojás• 2 teáskanál sütőpor A töltelékhez:• 1,2 kg szilva • 2 dl tejföl• 2 evőkanál porcukor• 2 tojás