Pizzaszósz II

  • 2010.08.27.
  • 2

Az elözö bejegyzésemböl hiányzott a pontos recept leírás. Egészen pontos receptet nem fogok tudni megadni, de a fö irányvonalakat igen. 11 kg paradicsomot forró vízbe mártva lehámoztam és a csumáját és magjait eltávolítottam. 2 kg idei vöröshagymát apró kockákra vágtam, hozzádaraboltam szintén 2 kiló zöldpaprikát. Forró olajon megdinszteltem öket majd hozzáadtam a paradicsom húsát. Sóztam, borsoztam, pici cukrot tettem hozzá, majd addig forraltam, kevergettem, amígy elfötte a levét és a paradicsom is nagyjából szétfött. A friss füszereket - bazsalikomot, petrezselymet apróra metéltem, a kakukkfüvet ágastól tettem a szószhoz (a levéltelen ágacskákat aztán kihalásztam). Pár percig forraltam, majd frissen tisztára mosott üvegekbe adagoltam. A teli lezárt üvegeket legalább 10 percre fejre állítottam, hogy az üveg tetejében levö levegö is sterilizálódjon.Még ötletként hozzátenném, hogy a héten a vendégeinknek egy ilyen üveg szószt felforraltam, tettem bele egy kis csilipaprikát, majd (mexikói)nachos kukorica-lapocskákat adtam mellé mártogatni. Hogy jól is lakjunk, kis fasírt golyókat is sütöttem, a végén azok is a szószban landoltak és mi remekül éreztük magunkat!