Málna-fehércsoki mousse torta

  • 2019.10.08.
  • 4

Hozzávalók: 24 CMa tortalaphoz6 evőkanál liszt1 evőkanál kakaópor1 nagy tojás1 mokkáskanál sütőpor150 ml tejföl7 evőkanál cukor1 evőkanál olaja málnás mousse krémhez:200g málna500g mascarpone200 ml tejszín10 g zselatin3 evőkanál cukorfehércsokis mousse krém100 g fehércsoki100 ml tejszín10 g zselatinmálnazselé300 g málna2-3 kanál cukor (izlés szerint)10 g zselatina teteje diszhez100 ml tejszín1 evőkanál cukorfél zacskó zselatinfix( 5g)szórócukor



Elkészítése:A tortalapot megsütjük.A málnát a mousse krémhez összetörjük,cukrozzuk,ha mirelitből készítjük felfőzzük,majd mixeljük,és paszirozzuk a magoktól.10 g zselatint 2-3 evőkanál vizzel megduzzasztjuk,kicsit meglangyosítjuk,hozzáadunk 2 kanál málnapürét, elkeverjük,és beleöntjük a többi málnalébe.A mascarponéhoz hozzátesszük a felvert tejszínt, hozzácsurgatjuk a málnapürét,és végül óvatosan egynemüvé kavarjuk.A kapcsos tortaformába beletesszük a tészta lapot,ráöntjük az elkészített málnakrémet,majd fél órára hűtőbe tesszük.Amíg hűl, elkészítjük a fehércsoki mousset.A krémhez a tejszínt felforraljuk ,ráöntjük a csokira,kicsit kevergetjük.




















Majd felolvasztjuk a zselatint,ismét egy pár kanál vizzel,belekeverünk egy kicsi csokit,és hozzáadjuk a többi csokikrémhez,majd ráöntjük a megdermedt málnakrémre.Ismét egy félórát hűtjük.A málnazseléhez a málnát ismét pürésítjük,hozzáadjuk az előzőleg ismertetett módon feloldott zselatint,végül ezt isráöntjük a torta tetejére.Egy éjszakát hűtőbe teszük,majd másnap tejszinkrémmel díszítjük.