Szűzérmék hagyma és paprika ölelésében sülve

  • 2017.01.15.
  • 9

Gyönyörű szűzpecsenyéből készítettem ma ebédet.Gondolkodtam, hogy milyen módon süssem, végül egy
hagymás-paprikás változatnál kötöttem ki.Hozzávalók:1 közepes szűzpecsenye1 nagy fej vöröshagyma1 db lilahagyma1 fél kaliforniai paprikakisújnyi friss rozmaring ágkiskörömnyi reszelt gyömbér (elhagyható)1 kávéskanál szárított bazsalikom0,5 kávéskanál friss őrölt borssó1 kanál zsiradék (itt kókuszzsír)1 kiskanál mustár0,5 dl almalé1 kiskanál friss citromléElkészítése:A húst érmékre szeleteljük, majd kicsit megütögetjük a kés nem éles részével.A zsiradékon elősütjük néhány percig,majd kivesszük a serpenyőből.A vastag karikákra szeletelt hagymát karamellizáljuk ,majd melléhelyezzük a húsokat, rászórjuk a csíkokra vágott paprikát,ízesítjük sóval,borssal,bazsalikom,rozmaring levélkékkel,gyömbérrel.Végül leöntjük almalé+citromlé és mustár keverékével.(aki akarja fehérborral helyettesítheti ezeket)Fedő alatt kb 5-6 percig pároljuk kis lángon,majd krumplipürével,savanyúsággal fogyasztjuk.