Csokis puszedli csizmák

  • 2016.12.05.
  • 6

Puszedli csizmácskákat sütöttem Mikulásra.A puszedlit a lányomnak ígértem meg, a csokis változata pedig remélem Kende unokámnak is tetszeni fog, mivel nagy csokirajongó.Egyik kedvenc oldalamon
http://aranytepsi.blogspot.hu/2016/12/csokis-mezes-puszedli.htmlláttam meg ezt a receptet,rögtön megtetszett,készült tehát apró puszedli, és csizmácska is.Hozzávalók:30 dkg liszt12,5 dkg méz1 csapott teáskanál szódabikarbóna1 evőkanál zsír2 kisebb tojás8 dkg porcukor2 púpos evőkanál tejföl1 evőkanál mézesfűszerbevonathoz:20 dkg étcsoki2 evőkanál olajkókuszreszelékporcukortojásfehérjeElkészítése:A mézet kissé megolvasztottam a zsírral, majd hozzáadtam a porcukrota tojás sárgákat, a fűszert,a tejfölt.Majd belekevertem a szódás lisztet is egy fakanál segítségével.Kissé lágy tészta lett, amelyet egy éjszaka pihentettem a hűtőben.Másnap a feléből vizes kézzel kis gömböket, alakítottam,és sütőpapírra sorakoztattam.Mivel nem volt nagy csizma formám, átalakítottam egy nagyobb kiszúróból.Így a másik fele tésztát kissé meglisztezett gyúrólapra tettem, megszórtam még liszttel mert ragadt és kis csizmákat szúrtam ki.180 fokon 8 percig sütöttem ,majd hagytam a tepsiben kihűlni.Az étcsokit megmelegítettem és az olajat belekeverve
ráöntögettem a rácson várakozó puszedlikre.Egy tojásfehérjét felvertem 20 dkg porcukorral (ez egy kicsit sok ehhez a recepthez, de most jönnek a mézeskalácsaim)és a csizmaszár tetejét megkentem vele, majd kókuszreszelékkel megszórtam. Hideg helyen gyorsan megszilárdultak a mázak.Készítsd el Te is!