Pihe-puha mézes csillagok

  • 2016.11.20.
  • 0

Próba sütést készítettem !Kipróbáltam az egyik kedvenc bloggerem
Margó
tésztáját,aki az egekbe dicsérte a receptet.Igaza volt,nem csalódtam benne most sem, isteni finom mézesek lettek.A próbaverziót csillagformákkal készítettem,nagyon jó állagú tészta lett, nem ragacsos,könnyen szaggatható.Hozzávalók: a hozzávalókat szorozni
kell ha nagyobb mennyiségre van szükség25 dkg liszt7,5 dkg porcukor3 evőkanál méz1 tojás1 kiskanál szódabikarbóna1,5 kávéskanál mézes fűszer keverék7,5 dkg olvasztott RÁMAElkészítése:A lisztet,a porcukrot,a szódát,a fűszereket alaposan összekeverjük egy tálba.A margarint,és a mézet összemelegítjük,és ráöntjük a száraz hozzávalókra.A kissé felvert tojást is hozzáadjuk, és egy fakanállal összekeverjük,morzsalékosra.Végül a kezünkkel összeállítjuk...nem fog ragadni.Kinyújtjuk,kiszaggatjuk,és 180 fokon 8-10 percig sütjük.Vigyázzunk ne égjen meg, inkább lágyan vegyük ki,mert pár perc múlva megszilárdul.(addig ne nyúljunk hozzá ,mert eldeformálódik)Ha nem sütöttük túl,akkor pihe-puha marad a végtelenségig:)...vagyis amíg meg nem esszük.