Virsli-polipok paradicsomszószban

  • 2016.05.03.
  • 2

Mottóm: nincs az az étvágytalan gyermek,akit nem lehet rávenni az evésre :)Ha szereti a virslit, már csak játszani kell a spagetti tésztával,és kész a polip, akinek a lábait
persze meg kell fürdetni a
tengerben, mielőtt bekapja egy nagy hatalmas HAL.Hozzávalók:spagetti (durum)virsli
2 dl paradicsomlé1 evőkanál liszt1 evőkanál kókuszzsír vagy más zsiradék1-2 evőkanál oregano levélkék2-3 gerezd fokhagymasófüstölt sajtbokrosodik
az oregánó
Elkészítése:A paradicsomszószhoz a zsiradékban megpirítjuk a lisztet,majd felöntjük a paradicsomlével.Fűszerezzük friss aprított oregánóval, fokhagymával,sóval, fél kávéskanál cukorral.Majd felforraljuk, és beállítjuk a nekünk megfelelő sűrűségét egy kis vízzel.Közben felteszünk forrni egy fazékba vizet.A virslik végeit levágjuk, hogy könnyebben beletudjuk szúrni a spagettit,majd elfelezzük.kb 5-6 db spagettitésztát beleszúrunk,és áthúzzuk a virslidarabkán úgy,hogy egyformán lógjanak ki a végeiken.(Jó minőségű virslit vásároljunk ,mert félő a rosszabbak idő előtt szétfőnek.)A forrásban levő vízbe rakosgatjuk,majd kb a durumtésztáknak megfelelően alacsony hőfokon 7-8 percig főzzük.Ha nem teszünk sokat egyszerre a vízbe,akkor a virsli-polipok feljönnek a felszínre a főzési idő végére.A paradicsomszószba beleültetjük őket, majd reszelt füstöltsajttal tálaljuk.