Ilcsi saláta variációja

  • 2016.05.08.
  • 8

Miközben a fejessalátát egyeltem a kertben,azon gondolkodtam ,hogy mit is készítsek a kiszedett példányokkal.Eldobni vétek, olyan szép friss levelecskék.Aztán amikor a hónapos retkeket megláttam a szomszéd padban, ahogy kikandikáltak a leveleik alól,megszületett a döntés, -összedobok egy salátát . A snidlingből már futtomban téptem le egy pár szálat.Benéztem a hűtőbe,a brokkoli,tojás,túró,mind a kezemhez"ragadt".A dió és a napraforgómag pedig mindennapi csemegémnek számít,egy kis maréknyit mindig bekapok.
Hozzávalók:egy személyre3-4 db brokkoli rózsa1 db paradicsom3 db reteksalátaleveleksnidlingdiónapraforgómag1-2 evőkanál túró1 evőkanál valamilyen hidegensajtolt olaj (szőlő,rizs,olíva stb)sóElkészítése:A brokkolirózsákat 3-4 percig főztem, (nem tovább, mert így még megőriznek valamennyi vitamint)majd hideg vízben leöblítettem.A salátaleveleket megmostam,tépkedni se kell, még olyan gyengék. A retket, paradicsomot,mosás után karikákra szeltem,a tojást félkeményre főztem.Majd az egészet összekevertem,mindenféle öntet nélkül,csak egyszerűen leöntöttem rizsolajjal,megszórtam sóval, egy pár szem dióval, egy fél maréknyi napraforgóval,pici túróval.