Babgulyás bográcsban

  • 2016.05.31.
  • 8

Összejött a család
Apa Szülinapját, és a Gyermeknapot ünnepelni.Ebből az alkalomból készült ez a babgulyás bográcsban.Hozzávalók:2 kg sertés lapocka0,5 kg tarkabab2,5 kg B ( főző) burgonya3 fej vöröshagyma6 gerezd fokhagyma5 db babérlevél1 kisfej
zeller zöldjével10 dkg száraz csipetke tészta10 dkg füstölt szalonna2,5
evőkanál őrölt pirospaprika1 evőkanál őrölt kömény1 evőkanál majoranna2 teáskanál őrölt bors1-2 evőkanál csípős gulyáskrém3-4 db füstölthús kockasóElkészítése:A babot előző este beáztatjuk.A szalonnát a hagymákat,a húst,a burgonyát felkockázzuk,a fűszereket előkészítjük.............Majd a bográcsban a szalonna kockákból kisütjük a zsírt,és megdinszteljük a hagymát benne.Rátörjük a fokhagymát,beleszórjuk az őrölt paprikát,egy percig kevergetjük, majd egy merőkanálnyi vízet adunk hozzá,és beletesszük a húst.Amíg a hús levet nem ereszt kevergetjük,majd felöntjük kevés vízzel, és kb 1 órát lassan rotyogtatjuk,sűrűn kevergetjük,időnként pótoljuk az elforrt vizet.Beledobjuk a füstölthús kockákat,amik jó füstölt ízt adnak.Közben a babot egy kis fazékban előfőzzük félpuhára, így időt takarítunk meg.Mikor a hús már puhul,hozzáadjuk a babot,a babért,a köményt,majorannát.Ha a bab és a hús is már ehető állapotú, mehet bele a krumpli, a zeller (aki akar sárgarépát,petrezselymet is tehet)a végén a csipetke is belekerül.Végleges ízét, csípősségét gulyáskrémmel, és sóval állítjuk be.Puha kenyérrel forrón tálaljuk,és bezsebeljük a dícsérő szavakat a kiéheztetett vendégektől!

Címkék

Bab