Sajtos laska

  • 2016.02.02.
  • 8

Emléket idézek!A múlt nyáron ,amikor a lagzinkba készítettem ezt a laskát,( mi csak így hívjuk) nem írtam le a receptjét időhiány miatt.Most pótolom.Mivel még nem csináltam ezelőtt ilyen sütit, nagyon nagy körültekintéssel fogtam hozzá.Az első fél adag az ízét, a második a tészta állagát tesztelte,majd a méretekben
is sikerült eltalálnom a nekem kedvezőt.Emlékszem meleg nyár volt, a tallérok kisütése nem kis fizikai teljesítmény volt,izzadtam is rendesen"csepegett az eresz"ahogy nagyanyám mondaná:)


Hozzávalók:90 dkg liszt2 db tojás25 dkg sajt25 dkg margarin3-3,5 kávéskanál só1 csomag sütőpor2 dl tejföl0,5 dl tej1,5 kávéskanál őrölt köményElkészítése:A lisztbe belemorzsoltam a margarint,hozzáadtam a sütőport,a köményt ,a sót( nagyon lényeges a mennyiség) a tojással
elhabart a tejet, a reszelt sajtot, és a tejfölt, majd összegyúrtam.Nem túl lágy tésztát kell kapjunk! Még biztonságból megkóstoljuk elég sós-e? Ki kell hogy érződjön a só íze, mert akkor lesz élvezhető a tallér.kb fél órát pihentetjük, majd ezután következik a gombócolás.Azért,hogy egyformák legyenek, én fém fagylaltos
adagoló kanállal mértem ki a tésztát.A gázon felmelegítettem a kölcsönkért öntöttvas sütőt,( jó öreg volt, és jó súlyos) majd szép barnás-pirosra sütöttem a tallérokat.A sütő felett volt egy polc, arra ráállítottam egy órát, és onnan figyeltem a sütési időt:)Zacskóba csomagolva várták a lagzi eljövetelét.

Címkék

Sajtos Sós Süti