Avokádókrémes tonhalas spagetti

  • 2016.02.10.
  • 3

Az avokádó élettani hatása nagyon kedvező az egészségre,pld: koleszterincsökkentő a telítetlen zsírsav tartalma miatt. Együnk minnél gyakrabban ha tehetjük!Hozzávalók:300 g spagetti1 doboz tonhalkonzerv1 db avokádó1 teáskanál chilipehely2 evőkanál sűrű naturjoghurt2 evőkanál olivaolajegy kis gerezd fokhagyma1,5 evőkanál vágott kapor (fagyasztott) elhagyhatóElkészítése:Amíg a spagetti főzővize felforr, kényelmesen elkészíthetjük az avokádókrémet.Az érett avokádóba a kést belevágjuk egészen a magig, majd körbeforgatjuk az élét a húsán.Ezután kezünkkel a két félbevágott, de még egyben lévő
avokádót ellenkező irányba fordítva eltávolítjuk egymástól.Kiskanállal kikaparjuk az avokádó húsát egy tálba, hozzáadunk egy gerezd zúzott fokhagymát, egy kis csokor kaprot,majd egy-két evőkanál sűrű natúrjoghurtot. Botmixerrel ,vagy turmixal pürésítjük, majd a közben kifőzött spagettit belekeverjük.Tányérra rendezzük, meglocsoljuk még olivaolajjal,a tetejére halmozzuk a tonhalhúst, chilipelyhekkel is megszórhatjuk, ha kedveljük az erős ízeket.