Brokkolis csirkés pite

  • 2016.01.30.
  • 2



Ízletes pitét varázsoltam:)Hozzávalók:1 db csirkemell50 dkg brokkoli5-6 db szalámis kockasajt50 dkg levelestészta3 evőkanál tejföl1 evőkanál ételízesítő3 db tojás150 ml sör+ 2 fokhagymafehérborscsirke fűszersóElkészítése:A levelestésztát szobahőmérsékleten hagyjuk kiengedni.Előveszünk egy pite, vagy egy lapos gyümölcstorta formát.Miután a tésztát
kisodortuk a forma méretére,kibéleljük vele,levágjuk egy késsel a forma szélén levő maradékot,és megszurkáljuk villával.Ráteszünk annyi sütőpapírt ,hogy befedje,majd vagy babokkal,vagy valamilyen szemes, elterülő magokkal(éppenséggel én barnarizst használtam)beterítjük a formát lesúlyozás céljából.Az előmelegített sütöbe (150)10 percig elősütjük.Közben a brokkolit megmossuk,rózsáira szedjük, vízszintesen félbe vágjuk,a szárát is felhasználjuk(egy kicsit ha nagyon fás lehámozzuk)és ételízesítős ,forrásban levő vízbe tesszük 4-5 percig.A csirkemellet vékonyra szeleteljük(lehet előző este fokhagymás tejbe áztatni).Mindkét oldalát néhány percig átpíritjuk egy kis olajban,(Nekem, itt jött egy kis hasznosítási csavar, mert én a tegnap sült csirkém mellét használtam fel)Készítünk 1,5 evőkanál lisztből,15g vajból,(és itt kicsit csaltam, de nagyon jól jött,mert ugye kb150 ml tej kellett volna, de én (szintén a hasznosítás ,no meg a kisérletezés jegyében)a tegnapról megmaradt sör kb 150 ml használtam fel a mártás lazítására.( ebben ugye már benne van a 2-3 fokhagyma íze is. lásdhttp://konyha-labor.blogspot.hu/2016/01/sorostronon-sult-csirke.htmlbele került még kb 3 evőkanál tejföl,és 6 db kockasajt,csipetnyi fehérbors,3 felvert tojás,1 tk csirkefűszersó.Az elősütött tésztára rápakolásszuk a csirkemelleket,majd a brokkoli rózsakkal szépen beborítjuk.Erre kerül a mártás:180 fokon 40-45 percig sütöttem.Nagyon szépen megsült, a húst lágyan bevonta a mártás,nem száradt ki ,a brokkoli roppanós maradt.Igazi ízbomba volt, Apa is megdícsérte.:) Kell ennél több?