Mákos-habos Mikik

  • 2015.12.05.
  • 2

Hozzánk a Mikulások csoportosan jöttek.Hozzávalók:

1 bögre= 3 dl1bögre liszt1 bögre darált mák1 bögre cukor1 bögre tej1 citrom reszelt héja2 db tojás1 cs sütőpor10 dkg margarinkb 1,5 dl Maggle habalappár szem mazsolaElkészítése:A margarint habosra keverjük a cukorral és a tojásokkal.A liszthez hozzáadjuk a sütőport ,és beleszitáljuk a tojásos masszába.A citrom héját lereszeljük, hozzáadjuk a mákot,és a tejet,majd az egészet jól elkeverjük.Sütőpapíros tepsibe öntjük,majd előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük Kb 35 perc.Miután megsült, rácsra tesszük, kihűtjük, és egy közepest pogácsaszaggatóval, és egy kisebbel kiszaggatjuk a tésztát.Felverjük a habalapot.A nagyobb karikákra merőlegesen ráállítjuk a kisebb karikákat.Csillagcsöves habzsákba tesszük a habot,és körbenyomkodjuk a sütialakot habbal,majd a szakállaikat is elkészítjük a Mikulásoknak.Mazsolából, vagy valamilyen magból szemeket készítünk nekik.