Ribizlis-pudingos rizsfelfújt

  • 2014.07.29.
  • 1

A savanykás ízű ribizli, és az édes, pudingos rizs ötvözete található meg ebben a finom édességben.Hozzávalók:25 dkg rizs1,5 csomag vaníliás pudingpor15 dkg cukor, vagy édesítő, tetszés szerint
1 db citrom reszelt héja5 dkg vaj, vagy margarin1 liter tej5 db tojás2 dl víz2 marék ribizliszem (nekem fekete ribizli volt)sóElkészítése:A rizst átmossuk, majd a tej felével és a vízzel, csipet sóval feltesszük főni.Kb. 10-15 percig gyenge tűzön főzzük, majd belekeverünk egy fél csomag vaníliás pudingot, és levesszük a tűzről, hűlni hagyjuk.Ezután a tojás sárgákat kikeverjük a cukorral, puha vajjal, majd a kihűlt rizshez adjuk.Belereszeljük a citromhéjat is, és hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét, és a ribizliszemeket.Kivajazott koszorúformába kanalazzuk, majd 180 fokon fél órát sütjük.Amíg sül, készítünk egy vaníliás sodót hozzá.Csak jól kihűtött állapotban lehet szépen szeletelni.

Címkék

Rizs Feketeribizli