Máglyarakás

  • 2013.10.21.
  • 2

Hozzávalók:5-6 db alma1 kk fahéj6-7 szikkadt zsemle, vagy kalács8 dl tej4 tojás20 dkg cukor15 dkg margarin+ tepsi kenésrekb 20 dkg pikáns lekvárvaníliáscukorAz almákat megmossuk, vékonyan fölszeleteljük,fahéjjal megszórjuk és megpároljuk.A zsemlét szeleteljük, a tejet fölforraljuk.
A tojások sárgáját a margarinnal, a fele porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, a forró tejet ráöntjük.Ezután a zsemlére locsoljuk, kissé átforgatjuk, hogy mindenhol egyformán érje.Egy magas falú tepsit kivajazunk, morzsával behintjük.
Az áztatott zsemle felét belesimítjuk, az almát egyenletesen ráhalmozzuk, majd a maradék zsemlével beborítjuk.A barackízt egy kevés vízzel simára keverjük, és megkenjük a zsemlét.
Sütôben, közepes lánggal (180 °C) kb. 30 percig sütjük.
Ezalatt a tojásfehérjét kemény habbá verjük,pici lekvárt belekeverünk ,és a tésztára kenjük majd kissé megpirítjuk.Kihülve tálaljuk.