Hagymás-almaszósz baconnel

  • 2013.10.21.
  • 1

Almaszósz ilyen ízzel különösnek hangzik, de egy biztos,hogy mennyei.Hozzávalók:2 hagymafél kg savanykás almafél liter húsleves alaplé vagy leveskocka2-3 db bacon3 ek tejföl1 ek lisztfahéjmézborssó

A bacon szalonnákat kisütjük, majd feltekerjük egy hurkapálcára.

A szalonnazsírra rádobjuk a kockákra vágott almákat.

Elkezdjük párolni, majd a fűszereket is hozzáadjuk.

Beletesszük az apróra vágott hagymákat, is és felöntjük a levessel.

Mikor megpuhultak az almák,és a hagyma is szétfőtt, botmixeljük.

A tűzhelyre visszahelyezzük a szószt, és a tejföllel behabarjuk.

Ízesíthetjük még mézzel, ha nagyon savanyú lenne.

Különösen hangzik így az almaszósz , de nagyon jól érvényesül a hagyma ,és a szalonna íz hozzá.