Hagymás-almaszósz baconnel
- 2013.10.21.
- 1
Almaszósz ilyen ízzel különösnek hangzik, de egy biztos,hogy mennyei.Hozzávalók:2 hagymafél kg savanykás almafél liter húsleves alaplé vagy leveskocka2-3 db bacon3 ek tejföl1 ek lisztfahéjmézborssó
A bacon szalonnákat kisütjük, majd feltekerjük egy hurkapálcára.
A szalonnazsírra rádobjuk a kockákra vágott almákat.
Elkezdjük párolni, majd a fűszereket is hozzáadjuk.
Beletesszük az apróra vágott hagymákat, is és felöntjük a levessel.
Mikor megpuhultak az almák,és a hagyma is szétfőtt, botmixeljük.
A tűzhelyre visszahelyezzük a szószt, és a tejföllel behabarjuk.
Ízesíthetjük még mézzel, ha nagyon savanyú lenne.
Különösen hangzik így az almaszósz , de nagyon jól érvényesül a hagyma ,és a szalonna íz hozzá.