Habsapkás-meggyes- rizskoch
- 2013.08.23.
- 9
Egy közönséges rizsfelfújtat is különlegessé tehetünk pl egy befőttel.Rumaromás meggybefőttel készült a következő rizskoch, de kapott habsapkát is.Hozzávalók:25-30 dkg rizs1 liter tej4-5 tojáscukor ízlés szerint5 dkg vaj vagy margarinmeggybefőttrumaroma
A rizst megfőztem a tejben, majd kissé kihűtöttem, ekkor beleadtam a margarint,a cukros
tojássárgáját, amit kikevertem egy pár kanál meggylével.
Óvatosan összekevertem a felvert tojásfehérjékkel, amiből egy kis részt kivettem a rizs tetejére.
Kimargarinozott tepsibe belesimítottam,megszórtam kimagozott meggybefőttel.
A sütési idő felénél rákentem a maradék habot.
Sütöttem kb. 30-40 percig , majd hülés után kis négyzetekre vágva tálaltam.