Vajbabsaláta sonkás mozzarellával

  • 2013.07.22.
  • 5



Gyenge vajbabot kaptam Anyukámtól, ebből kellett valami ebédet kreálnom.

Leves? Főzelék? Rakott? Miközben tisztítottam járt az agyam rendesen.

Á valami mást akartam. Végül egy pikáns babsaláta készült.

Hozzávalók:kb fél kg vajbab1 fej hagyma2-3 kanál szójaszószcsipet frissen római köménysó1 kanál olajpici csilipormozzarella sajtszeletelt parasztsonkakakukkfű1-2 kanál joghurt

A babot megmostam, daraboltam, majd az olajon megdinsztelt hagymára tettem,

és annyi vízzel főztem puhára , amennyi ellepte.

Közben sót, szójaszószt, köményt adtam hozzá, majd elforraltam a levet róla.

A sonkákat egy szál kakukkfűvel megpirítottam, majd beburkoltam egy-egy szelet mozzarellát vele.

Végül tálaláskor még egy kis joghurttal öntöztem meg a babot, és megszórtam egy pici csiliporral.A vajbab nagyon sok B5-vitamint tartalmaz, ami fontos immunserkentő, segíti a szervezetet az antitestek termelésében, melyek leküzdik a betegségeket.
A folsavnak is jó forrása, ami alapvetően szükségek az ivarszervek egészségéhez.
Ásványi anyagokban is gazdag, mangán tartalma megállítja a vírusok szaporodását, vas és cink tartalma immunerősítő hatású.
Jó fehérjeforrás./reforma/