Szilvás rétes

  • 2013.07.22.
  • 7



A kertünkben van egy kis sárga ringló fa.

Nagyon finom ringló, még sohasem tiszteltem meg azzal, hogy sütöttem belőle, csak úgy ettük.

Pedig a sárgabarackkal vetekszik az íze, ha jól megvan érve.


Hozzávalók:1 mirelit levelestészta felekb 10-15 dkg ringlózsemlemorzsa 1-2 kanál2 evőkanál ízesített darált mákkiskanál fahéj1 tojás sárgája
olaj a tepsit kikenni

Miután a leveles tésztát szobahőmérsékleten kiengedtem, kinyújtottam és a felét használtam


csak fel.

A megmosott negyedelt ringlót rátettem az egyik felére, megszórtam fahéjjal, és zsemlemorzsával.

Ez utóbbi azért kell, mert nagyon lédús, és nagyon eláztatná a tésztát.

Meghintettem még mákkal is , de ezt már csak a mutatóssága miatt, mert olyan jól néztek ki a

sárga gyümölcshús között a fekete mákszemek.A
ringló a szilvának egy nem sokra értékelt, mégis nagyon finom fajtája.
Gazdag A- és B-vitaminokban, ásványi anyagokban és rostokban.
Érett állapotában lédús, cukortartalma magas.Lekvárt, pálinkát főzhetünk belőle, vagy eltehetjük befőttnek.Ez a méltatlanul mellőzött szilvafajta a fájának is köszönheti túlélését, mert a szilvafa mindent kibír.