Meggyes-mákos muffin
- 2013.07.05.
- 0
Még mindig a meggyes téma dübörög.
Muffin még nem volt?
No lássuk akkor........
Hozzávalók:25 dkg liszt15 dkg cukor
20 margarin2 tojás1 kis pohár joghurt5 dkg mák1 teáskanál sütőpor1 teáskanál szódabikarbóna1 mokkáskanál fahéj1 löttyintés csokis- meggy aromapici só20 dkg kimagozott meggy
A sütőt bemelegítjük,a tepsit kibéleljük kapszlikkal.
A szokásos módon, először a száraz, majd a nedves hozzávalókat összekeverjük.
Vagyis a lisztet, a sót, a fahéjat,sütőport, szódát,mákot egybe.
Majd a puha margarint kikeverjük a cukorral,tojással,aromával.
A szárazanyagokat hozzákeverjük óvatosan a nedvesekhez, majd a joghurttal lazítunk az állagon.
A papír kapszlikba teszünk egy kanál tésztát, majd egy-két szem meggyet, és ismét egy tésztát,
majd egy szem meggyel bóbitázzuk meg a muffinunkat.
A sütőben 30 percig sütjük, majd meggyöntettel tálaljuk.A kutatók szerint valamennyi élelmiszer közül a meggyben található a legtöbb gyulladáscsökkentő hatóanyag, a meggylékúra pedig felér egy igazi vitalizáló kezeléssel.