Fahéjas - kakaós tekercske

  • 2013.07.25.
  • 7



Ma már aktuális volt megsütni Apának a kedvenc kakaós kalácskáját. Nehogy hiányérzete legyen.

Kicsit próbálgattam változtatni , csempésztem bele fahéjat is, és a csavargatáson is módosítottam.




Hozzávalók:
50 dkg liszt2,5 dkg élesztő2,5 dl tej2 tojás
10 dkg margarin( 5 a tésztába 5 kenni )5 dkg dkg cukor3 ev kanál Holland kakaó+6 púpos ev kanál cukorfél kávéskanál fahéj

Olyan idő volt ma, hogy délelőtt kertészkedtünk, ezért szolgálatba állítottam a kenyérsütőnk

dagasztó programját.

Másfél órát így nyugodtan dolgozhattam a kertben.

Miután megkelt szépen a tészta, majd kifutott az üstből, két részre vágtam.

Kinyújtottam az egyiket, lekentem margarinnal, megszórtam cukros fahéjas kakaóval, és

szorosan felcsavartam.

A másik tésztát is ugyanígy készítettem, de mielőtt feltekertem volna, ráhelyeztem az előző

tekercset, és vele együtt tekertem fel.

Bevágtam három helyen úgy 3 cm hosszan és 1cm mélyen így csak ott fog kicsit szétnyílni

nem oldalt reped meg a gőztől.

Most nem kentem le tojással, hanem a sülés végén kenegettem meg cukros tejjel.

Így is szép piros lett, miután 45 percet sült.

Egyél kiflit vagy
kalácsot, ezzel váltsd meg a világot!

The Grenma