Zöldségágyon pirult csirkecomb
- 2013.06.26.
- 9
A hétvégi családi összejövetelkor készítettem ezt a finomságot.
A lánykám is kérte, hogy könnyű falatok legyenek.
Azért írtam hogy pirult,mert először külön külön tettem a zöldségeket és a húst, majd a végén
pirítottam össze.
Hozzávalók:1,5 kg felső csirkecomb3-4 sárgarépa2 kisebb még bébi cukkini3-4 újhagyma4-5 db újkrumplitejfölízű sültkrumpli fűszersósültcsirke fűszersókakukkfű ágacskák2 kanál olivaolajsütőzacskó
A csirkecombokat lebőröztem, teljesen lemeztelenítettem( diéta van), majd bedörzsöltem a
sültcsirkefűszerrel, és sütőzacskóba zártam,amibe még kakukkfű ágakat is pakoltam.
A zöldségeket megtisztítottam, feldaraboltam, és egy kisebb méretű tepsibe szórtam.
Meglocsoltam olivaolajjal,megszórtam tejfölízű sült krumpli fűszersóval, és betettem a sütőbe.
Föléje raktam a zacsibazárt csirkecombokat egy másik tepsibe.
Középmelegben úgy jó 3/4 órát párolódtak, majd kibontottam a sütőzacskót, és a combokat a
zöldségekre raktam, a zacsiban maradt fűszeres lét pedig még rácsurgattam a zöldségekre.
Együtt pirultak még 20 percet.
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb.
Mindenből beérem a legjobbal.Oscar Wilde