Zöldségágyon pirult csirkecomb

  • 2013.06.26.
  • 9



A hétvégi családi összejövetelkor készítettem ezt a finomságot.

A lánykám is kérte, hogy könnyű falatok legyenek.

Azért írtam hogy pirult,mert először külön külön tettem a zöldségeket és a húst, majd a végén

pirítottam össze.

Hozzávalók:1,5 kg felső csirkecomb3-4 sárgarépa2 kisebb még bébi cukkini3-4 újhagyma4-5 db újkrumplitejfölízű sültkrumpli fűszersósültcsirke fűszersókakukkfű ágacskák2 kanál olivaolajsütőzacskó

A csirkecombokat lebőröztem, teljesen lemeztelenítettem( diéta van), majd bedörzsöltem a

sültcsirkefűszerrel, és sütőzacskóba zártam,amibe még kakukkfű ágakat is pakoltam.

A zöldségeket megtisztítottam, feldaraboltam, és egy kisebb méretű tepsibe szórtam.

Meglocsoltam olivaolajjal,megszórtam tejfölízű sült krumpli fűszersóval, és betettem a sütőbe.

Föléje raktam a zacsibazárt csirkecombokat egy másik tepsibe.

Középmelegben úgy jó 3/4 órát párolódtak, majd kibontottam a sütőzacskót, és a combokat a

zöldségekre raktam, a zacsiban maradt fűszeres lét pedig még rácsurgattam a zöldségekre.

Együtt pirultak még 20 percet.

Az ízlésem a lehető legegyszerűbb.
Mindenből beérem a legjobbal.Oscar Wilde