Indiai lencsefőzelék

  • 2012.09.07.
  • 8

Ha valaki olcsó, egészséges, gyors és fehérjedús kaját keres, ne kutasson tovább, zsigerből válasz: lencse. Tökegyszerű kaja, extrafinom, lélekmelengető.Bár eléggé értetlenül néztek a népek a piros izékre, mikor mondtam, hogy lencse. Aztán mesélhettem a Jákob és Ézsaut.INDIAI LENCSE- 1 bögre vöröslencse- 3 bögre víz- 2 ek. sűrített paradicsom (vagy két nagy pari, megpucolva, kimagozva, átnyomva pürének: én spóroltam a fáradsággal)- egy kicsi hagyma, reszelve- 3 ger. fokhagyma, reszelve- 1 tk. firssen reszelt gyömbér- 1 tk. só- 1/2 tk. erős pista- 1 ek. olívaolaj- 1/2 tk. mustármag, római kömény, paprika, kurkumaA lencsét átmostam, és a fenti összetevőkkel feltettem főni. Kb. fél óra alatt puhára is főtt, akkor egy másik pici lábosban felmelegítettem az olajat, és a fűszerkeveréket buborékozásig hevítettem benne, folyamatosan kevergetve. A fűszerolajat a lencséhez kevertem, és addig kevergettem a lencsét is, míg kicsit összetört és főzelékállagú lett.Joghurttal és barna kenyérrel ettük, nagyon-nagyon finom és egyszerű!Eredeti recept innen van.